Čovek ptica stiže u srpske bioskope

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čovek ptica" stiže u srpske bioskope

Film "Čovek ptica" u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, a koji je ove godine osvojio četiri Oskara, prikazivaće se u bioskopima u Srbiji od 5. marta.

Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua na ovogodišnjoj dodeli Oskara nagrađen je u kategorijama - režija, originalni scenario, fotografija (kamera) i najbolji film godine.

Majkl Kiton u filmu "Čovek ptica" tumači >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju "O čemu pričamo kada pričamo o ljubavi", zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera.

Proganja ga lik filmskog superheroja "Birdmana" koji ga je proslavio na početku karijere i u danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.

Nije slučajno što glavu ulogu tumači upravoj Majkl Kiton čiju karijeru je takođe obeležila uloga superjunaka - Betmena, a koji poslednjih godina nije imao zapaženijih uloga. Pored Kitona, Injaritu je okupio izuzetnu glumačku ekipu - Edvarda Nortona, Zaka Galifijanakisa, Emu Stoun i Naomi Vots.

"Čovek ptica" predstavlja neobičan preokret u Injarituovoj karijeri, ne samo što je rediteljeva prva komedija, već je i tehnički zahtevan budući da je sastavljen iz veoma dugih kadrova neprimetno montiranih kako bi delovalo da je ceo film jedan neprekinut kadar.

Podvig bi, naravno, bio nemoguć bez direktora fotografije - Emanuela Lubeckog, zaslužnog za filmove poput "Uspavana dolina" Tima Bartona, "Drvo života" Terensa Malika i "Gravitacija" Alfonsa Kuarona, za koji je dobio Oskara.

Meksički reditelj slavu i ugled je stekao zahvaljujući potresnim dramama, filmovima takozvane trilogije smrti - "Pasji život", "21 gram'', ''Vavilon'', kao i filmom ''Prelepo''.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.