Japanac čeka Novaka u Tokiju posle iznenađenja

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanac čeka Novaka u Tokiju posle iznenađenja

Japanski teniser Go Soeda pobedio je Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 2-1 u setovima u prvom kolu Tokija.

Soedi je bilo potrebno dva časa i 18 minuta da napravi veliko iznenađenje i pobedi sa 4:6, 7:6(4), 6:3.

Trenutno 133. teniser planete ove sezone uglavnom nije igrao turnire na ATP nivou, već samo čelendžere, ali je na domaćem terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeo da šokira i preokrene rezultat protiv favorizovanog Štrufa.

Nemac je prvi set osvojio napravivši jedan brejk, dok je na servisu izgubio dva poena i pet gemova.

U drugom setu razmenjeno je par neiskorišćenih brejk prilika, pa se otišlo u taj-brejk gde je Japanac uspeo da nadoknadi zaostatak i preokrene.

Štruf od prvog gema drugog seta nije došao ni blizu brejk lopte, što je Soeda koristio. Napravio je brejk na startu odlučujućeg dela igre, a onda i završio duel brejkom.

Naredni duel iskusnog Japanca biće srpski teniser Novak Đoković, ukoliko savlada prvu prepreku, mladog Australijanca Alekseja Popirina.

Novak je prethodno ispao u prvom kolu dubla igrajući sa Filipom Krajinovićem.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.