Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gladni medvedi napadaju Japance

TOKIO - Nedostatak hrane u planinskim staništima uzrok je sve učestalijih napada medveda u ruralnim predelima Japana, saopštili su zvaničnici Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Prema njihovim podacima, medvedi su od aprila do septembra napali 84 ljudi, od kojih je četvoro ubijeno. To je više nego čitave prošle godine, kada je zabeleženo 64 napada.

Napadi medveda su privukli pažnju javnosti i TV stanice su objavile snimke medveda kako šetaju ulicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i penju se na drveće u blizini kuća.

Gladni medvedi za sada napadaju u ređe naseljenim severnim i centralnim delovima Japana. Na severu je, prema navodima policije, prošle nedelje medved provalio u starački dom i teško povredio jednu ženu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.