Prvi rezultati o izlaznosti oko 17.00 časova

Izvor: Cafe.ba, 18.Jan.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi rezultati o izlaznosti oko 17.00 časova

GRAČANICA - Centralna izborna komisija /CIK/ samoproglašenog Kosova saopštiće oko 17.00 časova prve rezultate izlaznosti birača na današnjim vanrednim izborima za gradonačelnika opštine Gračanica, rečeno je Srni u CIK-u.

Prema podacima Građanske inicijative "Srpska", do 14.00 časova na biralištima u kosovskoj opštini Gračanica pravo glasa je iskoristilo 20,73 odsto od ukupno upisanih 20.229 birača. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Najveća izlaznost je zabilježena u selu Batuse, gdje je glasalo 37,27 odsto birača, dok je najmanja izlaznost bila u Čaglavici.

Prema podacima posmatrača iz nekoliko nevladinih organizacija, do 12.00 časova glasalo je nešto više od 12 odsto birača.

Procjenjuje se da će izlaznost biti oko 35 odsto.

Za sada nisu zabilježeni incidenti koji bi mogli da utiču na regularnosti izbora za gradonačelnika ove kosovske opštine sa većinskim srpskim stanovništvom.

Kandidati za gradonačelnika su predstavnik Građanske inicijative "Srpska" Vladeta Kostić, predstavnik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić, Nove Kosovske partije Dragiša Mirić i Šaip Beriša iz Demokratskog saveza Kosova.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.