Ukrajinski izbori: Rezultat nepoznat, opozicija demonstrira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski izbori: Rezultat nepoznat, opozicija demonstrira

KIJEV -

Oko 2.000 Ukrajinaca danas je protestovalo u Kijevu zbog, kako tvrde, prevare na parlamentarnim izborima 28. oktobra na kojima je pobedila vladajuća Partija regiona predsednik Viktora Janukoviča.

Protest je održan ispred sedišta Izborne komisije na poziv opozicione koalicije koja je bliska bivšoj premijerki Juliji Timošenko, zatim stranke Udar svetskog šampiona u boksu Vitalija Klička i ekstremno desničarske partije Svoboda.

Lider opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koalicije Arseni Jacenjuk poručio je okupljenima da Partija regiona krade glasove Ukrajinaca i da namešta izborni rezultat u korist svojih kandidata.

Opozicija je ranije danas zapretila da neće priznati novi saziv parlamenta, "ako vlast odmah ne prekine sa falsifikovanjem".

Osam dana posle izbora, konačni rezultati parlamentarnih izbora još nisu saopšteni.

Prema nepotpunim rezultatima, Partija regiona predsednika Viktora Janukoviča ima većinu sa 30 odsto glasova. Na drugom mestu je opozicioni savez za koga je glasalo 26 odsto Ukrajinaca.

Za Udar je glasalo 14 odsto, za komuniste 13 odsto, a za Svobodu 10 odsto birača, nepotpuni su rezultati glasanja.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 2.000 Ukrajinaca protestovalo zbog izborne prevare

Izvor: NaDlanu.com, 05.Nov.2012

Oko 2.000 Ukrajinaca protestovalo je u ponedeljak u Kijevu zbog, kako tvrde, prevare na parlamentarnim izborima 28. oktobra na kojima je pobedila vladajuća Partija regiona predsednika Viktora Janukoviča...Protest je održan ispred sedišta Izborne komisije na poziv opozicione koalicije koja je bliska...

Nastavak na NaDlanu.com...

Timošenkova:Bojim se za svoju majku

Izvor: B92, 06.Nov.2012, 13:12

Kijev -- Ćerka ukrajinske opozicione liderke Julije Timošenko kaže da nije uspela da ubedi majku da odustane od štrajka glađu, i da se boji za njen život...Jevgenija Timošenko (32) ne zna, kako je navela, koliko dugo će njena majka izdržati, pošto štrajkuje glađu od 29. oktobra u znak protesta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.