U Sandžaku 196 biračkih mesta za izbore za članove Nacionalnih saveta

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sandžaku 196 biračkih mesta za izbore za članove Nacionalnih saveta

Na teritoriji šest opština u Sandžaku biće 196 biračkih mesta na predstojećim neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina Na teritoriji šest opština u Sandžaku biće 196 biračkih mesta na predstojećim neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, objavio je danas novopazarski Radio Sto plus. Na osnovu Rešenja o određivanju biračkih mesta, koje je na poslednjoj sednici donela Republička izborna komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << (RIK), u Novom Pazaru biće 61 biračko mesto, u Tutinu 49, a u Sjenici 41. U Prijepolju će biti 33 biračka mesta, u Priboju 11, a u Novoj Varoši samo jedno.PROČITAJTE JOŠ: Ugljanin bi da otcepi Sandžak Na teritoriji Srbije biće ukupno 914 biračkih mesta, a komisija je donela odluku i o obrazovanju ukupno 94 radna tela RIK-a.PROČITAJTE JOŠ: Ugljanin: Bošnjaci nisu srpska manjina, već narod Na sednici RIK-a konstantovano je da će Matica bošnjačka na ovim izborima biti u svojstvu nadgledača, dok će izbore CESID pratiti u svojstvu posmatrača. RIK je do sada za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine proglasila liste "Samoopredeljenje - dr Sulejman Ugljanin" i "Matica bošnjačka - akademik Muamer Zukorlić muftija". Rok za podnošenje izbornih lista je do 19. oktobra u ponoć, a izbori za nacionalne savete manjina u Srbiji biće održani 4. novembra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Razrešen tužilac u Novom Pazaru, zastarelo mu 112 predmeta

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2018, 10:37

Državno veće tužilaštva (DVT) razrešilo je funkcije zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovana Milanovića jer je Disciplinska komisija utvrdila da mu je u periodu od 2010. do 2016. godine zastarelo 112 predmeta, objavio je danas radio Sto plus...Kontrola Milanovićevog rada obavljena...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.