U Sandžaku 196 biračkih mjesta za izbore za članove Nacionalnih savjeta

Izvor: SandzakPress.net, 25.Sep.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sandžaku 196 biračkih mjesta za izbore za članove Nacionalnih savjeta

Na teritoriji šest opština u Sandžaku biće 196 biračkih mjesta na predstojećim neposrednim izborima za članove nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, objavio je danas novopazarski Radio Sto plus. Na osnovu Rješenja o određivanju biračkih mjesta, koje je na posljednjoj sjednici donijela Republička izborna komisija (RIK), u Novom Pazaru biće 61 biračko mjesto, u Tutinu 49, a u Sjenici 41. U Prijepolju će biti 33 biračka mjesta, u Priboju 11, a u Novoj Varoši samo jedno. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << teritoriji Srbije biće ukupno 914 biračkih mjesta, a komisija je donijela odluku i o obrazovanju ukupno 94 radna tijela RIK-a. Na sjednici RIK-a konstantovano je da će Matica bošnjačka na ovim izborima biti u svojstvu nadgledača, dok će izbore CESID pratiti u svojstvu posmatrača. RIK je do sada za Nacionalni savjet bošnjačke nacionalne manjine proglasila liste “Samoopredjeljenje – dr. Sulejman Ugljanin” i “Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić muftija”. Rok za podnošenje izbornih lista je do 19. oktobra u ponoć, a izbori za nacionalne savjete manjina u Srbiji biće održani 4. novembra. (novosti/radiostoplus)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

U Sandžaku 196 biračkih mesta za izbore za članove Nacionalnih saveta

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2018

Na teritoriji šest opština u Sandžaku biće 196 biračkih mesta na predstojećim neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina Na teritoriji šest opština u Sandžaku biće 196 biračkih mesta na predstojećim neposrednim izborima za članove nacionalnih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.