Vesti

1

Razrešen tužilac u Novom Pazaru, zastarelo mu 112 predmeta

Autor: SA

Izvor: Beta

Razrešen tužilac u Novom Pazaru, zastarelo mu 112 predmeta

Izvor: Foto: freeimages.com

Kontrola Milanovićevog rada obavljena je u septembru prošle godine, a tri meseca kasnije Komisija je donela rešenje o pokretanju disciplinskog postupka koji je okončan predlogom rešenja za njegovo razrešenje.

Milanović se žalio na tu odluku, ali je ona samo delimično usvojena tako što je oslobođen odgovornosti za nastupanje zastarelosti u tri predmeta, dok je za 112 proglašen krivim.

Na osnovu toga su članovi DVT odlučili da Milanovića razreše "zbog učinjenog teškog disciplinskog prekršaja po Zakonu o javnom tužilaštvu".

Milanović je na tu odluku uložio prigovor, ali je on odbijen početkom septembra posle čega je razrešenje postalo konačno.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru prošle godine je i zamenik tužioca Radanko Lojanica zbog zloupotrebe službenog položaja osuđen na 10 meseci zatvora i izrečena mu je mera zabrane obavljanja tužilačke ili sudijske funkcije u naredne dve godine.

Lojanica se žalio na tu presudu, a Apelacioni sud je naložio novo suđenje u Specijalnom sudu.

Izricanje presude u ponovljenom suđenju zakazano je za 11. oktobar.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

I

Kako je došao na tu funkciju tako je i završio fotelju je koristio u lične poslove proveriti materijalno stanje dug je to period a i loš čovek je to