Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razrešen tužilac u Novom Pazaru, zastarelo mu 112 predmeta

Državno veće tužilaštva (DVT) razrešilo je funkcije zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovana Milanovića jer je Disciplinska komisija utvrdila da mu je u periodu od 2010. do 2016. godine zastarelo 112 predmeta, objavio je danas radio Sto plus.

Kontrola Milanovićevog rada obavljena je u septembru prošle godine, a tri meseca kasnije Komisija je donela rešenje o pokretanju disciplinskog postupka koji je okončan predlogom rešenja za njegovo razrešenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Milanović se žalio na tu odluku, ali je ona samo delimično usvojena tako što je oslobođen odgovornosti za nastupanje zastarelosti u tri predmeta, dok je za 112 proglašen krivim.

Na osnovu toga su članovi DVT odlučili da Milanovića razreše "zbog učinjenog teškog disciplinskog prekršaja po Zakonu o javnom tužilaštvu".

Milanović je na tu odluku uložio prigovor, ali je on odbijen početkom septembra posle čega je razrešenje postalo konačno.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru prošle godine je i zamenik tužioca Radanko Lojanica zbog zloupotrebe službenog položaja osuđen na 10 meseci zatvora i izrečena mu je mera zabrane obavljanja tužilačke ili sudijske funkcije u naredne dve godine.

Lojanica se žalio na tu presudu, a Apelacioni sud je naložio novo suđenje u Specijalnom sudu.

Izricanje presude u ponovljenom suđenju zakazano je za 11. oktobar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužiocu za šest godina zastarelo 112 predmeta

Izvor: B92, 26.Sep.2018

Novi Pazar -- Državno veće tužilaštva razrešilo zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovana Milanovića jer mu je od 2010. do 2016. zastarelo 112 predmeta...To je, kako je objavio radio Sto plus, utvrdila disciplinska komisija. Kontrola Milanovićevog rada obavljena je u septembru prošle...

Nastavak na B92...

DVT razrešilo tužioca iz Pazara, zastarelo mu 112 predmeta

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018

Državno veće tužilaštva (DVT) razrešilo je funkcije zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovana Milanovića, jer je Disciplinska komisija utvrdila da mu je u periodu od 2010. do 2016. godine zastarelo 112 predmeta, objavio je radio Sto plus...Kontrola Milanovićevog rada obavljena je...

Nastavak na N1 televizija...

RAZRIJEŠEN TUŽILAC U NOVOM PAZARU: Zastarjelo mu 112 predmeta

Izvor: SandzakPress.net, 26.Sep.2018

Državno veće tužilaštva (DVT) razrešilo je funkcije zamjenika osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovana Milanovića jer je Disciplinska komisija utvrdila da mu je u periodu od 2010. do 2016. godine zastarjelo 112 predmeta, objavio je danas radio Sto plus.Kontrola Milanovićevog rada obavljena...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.