U Sandžaku 196 biračkih mesta za izbore za članove Nacionalnih saveta

Beta

25. 09. 2018. u 13:45

Na teritoriji šest opština u Sandžaku biće 196 biračkih mesta na predstojećim neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina

У Санџаку 196 бирачких места за изборе за чланове Националних савета

Depositphotos

Na teritoriji šest opština u Sandžaku biće 196 biračkih mesta na predstojećim neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, objavio je danas novopazarski Radio Sto plus. Na osnovu Rešenja o određivanju biračkih mesta, koje je na poslednjoj sednici donela Republička izborna komisija (RIK), u Novom Pazaru biće 61 biračko mesto, u Tutinu 49, a u Sjenici 41.

U Prijepolju će biti 33 biračka mesta, u Priboju 11, a u Novoj Varoši samo jedno.

Na teritoriji Srbije biće ukupno 914 biračkih mesta, a komisija je donela odluku i o obrazovanju ukupno 94 radna tela RIK-a.

Na sednici RIK-a konstantovano je da će Matica bošnjačka na ovim izborima biti u svojstvu nadgledača, dok će izbore CESID pratiti u svojstvu posmatrača.

RIK je do sada za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine proglasila liste "Samoopredeljenje - dr Sulejman Ugljanin" i "Matica bošnjačka - akademik Muamer Zukorlić muftija".

Rok za podnošenje izbornih lista je do 19. oktobra u ponoć, a izbori za nacionalne savete manjina u Srbiji biće održani 4. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Studenicanin

25.09.2018. 14:13

Sramota da Rašku oblast zovu Sandžak!To su turski nazivi za srezove i to nema u Ustavu države Srbije.Ljudi, valjda znate to i nemojte se igrati tim stvarima!

Рашо

25.09.2018. 15:03

На основу чега део Рашке области зовете "санџак"?