Preporučeno odbijanje žalbi kandidata kojima nije odobreno učešće na lokalnim izborima u Rusiji

Izvor: Beta, 06.Avg.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preporučeno odbijanje žalbi kandidata kojima nije odobreno učešće na lokalnim izborima u Rusiji

Radna grupa ruske Centrane izborne komisije preporučila je da budu odbijene žalbe pet opozicionih političara na odluku da ne budu prihvaćene njihove kandidature za predstojeće lokalne izbore.Odbijanje pojedinih kandidatura za izbore za parlament Moskve 8. septembra pokrenulo je u poslednje dve nedelje masovne proteste u tom gradu, na kojima su uhapšene stotine gradjana.Preoporuka radne grupe ukazuje da je gotovo izvesno da će izborna komisija odbiti žalbe na sastanku u sredu.Izborna komisija grada Moskve u julu je odbila da prihvati kandidature 19 političara, medju kojima su neki poznati opozicionari, navodeći kao razlog neregularnosti u vezi s potpisima podrške kandidatima. Zbog te odluke u Moskvi su 27. jula i 3. avgusta održane neodobrene demonstracije na kojima je policija oštro reagovala u pokušaju razbijanja skupova, pretukla neke demonstrante i privela više od 1.400 učesnika prvog i 1.001. učesnika drugog protesta.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Preporučeno odbijanje žalbi kandidata kojima nije odobreno učešće na lokalnim izborima u Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2019

Radna grupa ruske Centrane izborne komisije preporučila je da budu odbijene žalbe pet opozicionih političara na odluku da ne budu prihvaćene njihove kandidature za predstojeće lokalne izbore...Odbijanje pojedinih kandidatura za izbore za parlament Moskve 8. septembra pokrenulo je u poslednje dve...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.