Parlamentarni izbori u Albaniji s malim odzivom birača

Izvor: Blic, 25.Jun.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarni izbori u Albaniji s malim odzivom birača

Na parlamentarnim izborima u Albaniji danas je zabeležen slab odziv birača zbog čega će birališta ostati otvorena sat vremena duže.

Socijalistički premijer Edi Rama uputio je kratku poruku na Fejsbuku: "Glasajte!", dok je lider opozicione Demokratske stranke Ljuljzim Baša rekao da se "život Albanaca može promeniti jedino izlaskom na izbore".

Odziv birača do 17.00 bio je ispod 50 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Izbori predstavljaju test o političkoj zrelosti Albanije, koju su ranije potresali nasilje, protesti, kao i osporavanje izbornih rezultata, ocenjuje AFP.

Održavanje slobodnih i fer izbora je takođe ključno za pokretanje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU). Albanija je članica NATO-a od 2009.

Za 140 poslaničkih mesta se nadmeće 18 partija, a favoriti su Socijalistička partija premijera Edija Rame i opoziciona Demokratska partija Ljuljzima Baše.

Sve veće partije su u kampanji isticale reformski program, obećavale brži ekonomski rast, rast zarada i smanjivanje nezaposlenosti koja trenutno iznosi oko 14 odsto.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Debakl izbora u Albaniji! Slab odziv birača, Rama molio Boga i građane da glasaju!

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2017

Parlamentarne izbore u Albaniji danas je obeležio slab odziv birača, a mogući razlozi su verski praznik i temperatura koja je dosegla 39 stepeni Celzijusa...Glasanje je okončano u 20 časova, nakon što je Centralna izborna komisija odlučila da biračka mesta budu otvorena sat vremena duže zbog...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.