POSTOJI OPASNOST... Eskobar govorio o izborima u Crnoj Gori, pa ponovo udario na Rusiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 16:31

"POSTOJI OPASNOST..." Eskobar govorio o izborima u Crnoj Gori, pa ponovo udario na Rusiju

Specijalni predstavnik SAD Gabrijel Eskobar poznat je po svojim stavovima o "ruskom malignom uticaju" na Balkanu.

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar upozorio je da postoji opasnost od mešanja Rusije u parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Eskobar je u intervjuu agenciji MINA rekao da je ta opasnost oduvek postojala, čak i na izborima u SAD.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Budite uvereni da će pokušati da iskoriste sve razlike i sve ustaljene metode – botove i dezinformacije u pokušajima da skrenu Crnu Goru sa njenog evropskog puta. Zato, da, brinem oko izbora ne samo u Crnoj Gori već i u regionu - rekao je Eskobar.

On je rekao da su, s druge strane, građani Crne Gore napravili pravi izbor.

- Kad god su građani morali da prave izbore, oni su birali jedini stvarni put koji je pred Crnom Gorom – evroatlantske integracije - dodao je Eskobar.

On je naveo da je zato uveren da građani Crne Gore, prilikom odabira vlade, umeju da identifikuju takve dezinformacije i da donose odluke koje su u skladu sa njihovim vrednostima i težnjama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.