Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj za sada nije upoznat sa izveštajem Milera o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD

Kremlj za sada nije upoznat sa izveštajem specijalnog tužioca SAD Roberta Milera o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Glavni tužilac SAD Ričard Bar potvrdio je 18. aprila da nije bilo zavere predsednika SAD Donalda Trampa ili drugih Amerikanaca s ruskim vlastima na izborima 2016. godine. On je zahvalio Robertu Mileru za to što je uspeo da „otkrije prirodu pokušaja Rusije da se umeša u američki izborni proces“.  Istraga nezavisnog specijalnog tužioca Roberta Milera, koji je ranije bio na čelu FBI, počela je u maju 2017. godine. Glavni zadatak bilo je da se utvrdi da li se Rusija, ili neka druga zemlja, mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. godine i da li je bilo zavere članova predizbornog štaba Donalda Trampa s ruskim vlastima.  Moskva kategorički odbacuje optužbe da se mešala u izbore u SAD, kao i da je umešana u hakerske napade. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da ne isključuje mogućnost da su hakeri iz Rusije, Azije, Latinske Amerike, ili čak iz SAD, odakle su veoma vešto i profesionalno mogli da „odapnu strelu“ na Rusiju.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Peskov komentarisao Milerov izveštaj

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2019

Izveštaj američkog specijalnog tužioca Roberta Milera o "ruskom mešanju" ne sadrži obrazložene dokaze, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.. Prema njegovim rečima, sve ranije saopštene informacije su objavljivane od strane različitih izvora. "Uopšteno govoreći, u izveštaju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.