Jerkov: Treba da bude izbora, Vlada ne žželi da šštedi na sebi

Izvor: Blic, 05.Dec.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Treba da bude izbora, Vlada ne žželi da šštedi na sebi

Portparol Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je danas da parlamentarni izbori u Srbiji treba da se održe i dodala da zakoni koji se poslednjih dana donose u Skupštini Srbije pokazuju da Vlada Srbije nije spremna da štedi na sebi, već samo na građanima.

Ona je, gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, kazala da je po izjavama premijera Ivice Dačića, prvog potpredsednika Vlade Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vučcića i predsednika Srbije Tomislava očigledno da postoje određeni problemi u funkcionisanju vladajuće koalicije.

"Sramotno je da jedna ministarka izađe u javnost sa informacijom da jedan ministar radi protiv interesa države i da namešta poslove firmi svoga prijatelja, a da dve nedelje nekaon toga niko iz vlade ne reaguje. Sramotno je da se predsednik Republike obračunava sa Vladom Srbije, koristeći bivšeg ministra Mlađana Dinkića kao nekakav alibi", poručila je Jerkov.

Jerkov je istakla da Dinkić nije sam doneo uredbu po kojoj je bilo moguće prodati Vršačke vinograde za trećinu cene, već da je to učinila vlada.

"Ako Nikolić ima problem sa vladom, neka kaže u čemu se sastoji taj problem kada je reč o prodaji Vršačkih vinogarda.. Nije Dinkić doneo sam odluku da sklopi ugovor sa Kinezima ili da se subvencionišu radna mesta, već je za njih imao podršku Vlade. Sve je to podržala, odlučila i sprovela Vlada na čijem čelu se, neki kažu, nalazi Vučić", rekla je ona.

Na pitanje da li smatra da je to sukob na realaciji Vučić - Nikolić, Jerkov je odgovorila da to ne bi bio problem da je u pitanju unutarštranački sukob, ali da pošto nije, to jeste problem.

Upitana da li će predstojeći izbori na Voždovcu biti "okidač" za preistpitivanje rada predsednika DS Dragana Đilasa, ona je kazala da Statut te partije predviđa da se nakon svakih parmelmentarnih izbora razogvara o radu predsednika stranke i rukovodstva.

"Izbori na Voždovcu nemaju neki poseban značaj u tom šmislu", ukazala je Jerkov.

Ona se osvrnula i na pisanja pojedinih medija o postojanju rascepa unutar demokrata u vezi sa saradnjom sa SNS i podsetila da je Glavni odbor DS doneo odluku da sa naprednjacima neće sarađivati.

"Za DS nije korisno da se u javnosti izlazi sa stavovima koji su različiti od politike stranke, za to postoje stranački organi", dodala je Jerkov.

Ona se osvrnula na Ustavni sud koji danas treba da donese odluku o Statutu Vojvodine i poručila da će Skupština Vojvodine i Vlada Vojvodine poštovati odluku tog suda, ukoliko on kaže da su odredjene odredbe u suprotnosti sa Ustavom.

Jerkov je dodala da se od više od 150 odredaba radi o 23 koje su sporne.

"Ustavni sud je izložen pritišku najveće vladajuće stranke koja želi da preuzme sve sfere vlasti", zaključila je Jerkov.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Republički izbori treba da se održe

Izvor: B92, 05.Dec.2013

Novi Sad -- Portparol Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je danas da parlamentarni izbori u Srbiji treba da se održe...Jerkovljeva je zakoni koji se poslednjih dana donose u Skupštini Srbije pokazuju da Vlada Srbije nije spremna da štedi na sebi, već samo na građanima...Ona je, gostujući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.