Izborna komisija proglasila Putina pobednikom, zakletva 7. maja

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborna komisija proglasila Putina pobednikom, zakletva 7. maja

Ruska Centralna izborna komisija zvanično je danas proglasila Vladimira Putina pobednikom predsedničkih izbora na kojima je dobio 63,60 odsto glasova.

Komisija je saopštila da je lider Komunističke partije Genadij Zjuganov osvojio 17,18 odsto glasova, a nezavisni kandidat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biznismen Mihail Prohorov je na trećem mestu sa 7,98 odsto glasova.

Vladimir Žirinovski, lider Liberalno-demokratske partije, završio je na četvrtom mestu sa osvojenim 6,22 odsto glasova, a bivši predsednik gornjeg doma parlamenta, lider Pravedne Rusije, Sergej Mironov je peti sa 3,85 odsto glasova.

Putin će položiti zakletvu za svoj novi predsednički mandat 7. maja. Putinu će to biti treći put da staje na čelo države, s tim što je ovoga puta izabran na šest godina, u skladu sa ustavnim promenama, usvojenim 2008. godine.

Povezane vesti: Uhapšeno 20 demonstranata u Moskvi SAD spremne da sarađuju sa Putinom nakon izbora Žipe i Vestervele traže od Putina novi stav prema Siriji Uhapšeno oko 100 ljudi na protestima u centru Moskve i u Sankt Peterburgu Kosačov: Ruska spoljna politika ostaće ista

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.