Ostaće mrlja na odnosu sa Skopljem i Podgoricom

Izvor: B92, 23.Okt.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ostaće mrlja na odnosu sa Skopljem i Podgoricom"

Ministar Ivica Dačić izjavio je, povodom glasanja Crne Gore i Makedonije u Izvršnom savetu Uneska, da će se to odraziti na njihove odnose sa Srbijom.

"Ostaće mrlja na našim odnosima. Pošto Crna Gora i Makedonija ne gledaju na nas kao na prioritet, neće ni oni nama to biti", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje studenata na tribini "Položžaj Srbije u međunarodnim odnosima" na Fakultetu političkih nauka.

"Imaće i oni neki zahtev u međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacijama koji mi nećemo podržati", istakao je on.

Dačić se zapitao kako je moguće da te zemlje ne prave razliku između onoga što je bitno za Srbiju i nekih poteza kojim su, kako je rekao, hteli da pošalju poruku Zapadu.

Prema njegovim rečima, pitanje članstva Kosova u Unesku nije isto to što i pitanje članstva u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

"Jedno je guranje lopte, a drugo su Dečani", naglasio je on.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija mora da ojača svoj međunarodni položaj

Izvor: Akter, 23.Okt.2015

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je potrebno da Srbija prihvati da je mala zemlja i da bude svesna svog položaja u svetu, ali i da mora da ojača svoju spoljnu politiku i međunarodni položaj.."Srbija mora da se kreće ka svom cilju, Evropskoj uniji, oslobođena iluzija i...

Nastavak na Akter...

Dačić: Ostaće mrlja u odnosima sa Skopljem i Podgoricom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2015

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom glasanja Crne Gore i Makedonije u Izvršnom savetu Uneska, da će se to odraziti na njihove odnose sa Srbijom..."Ostaće mrlja na našim odnosima. Pošto Crna Gora i Makedonija ne gledaju na nas kao na prioritet, neće ni oni nama to...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.