Izvor: S media, 26.Feb.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić žali što Srbija nema policiju na Kosovu (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je cilj hapšenja srpskih policajaca na Kosovu skretanje pažnje albanskog stanovništva sa dogovora Beograda i Prištine koji je postignut u Briselu.

Dačić je novinarima, posle sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, rekao da Priština takođe na ovaj način želi da dokaže da Srbija ima svoju policiju na Kosovu, iako je ona zapravo nema, podsetivši da četvorica uhapšenih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << srpskih policajaca rade u Vranju gde je izmeštena policijska uprava iz Gnjilana.

SRS: Tadić omogućio brutalno prebijanje Srba u Gnjilanu (VIDEO)

Dačić se zalaže sa Šešeljevo puštanje iz Haga

Ristić:Kosovska policija želi da ugasi sve srpsko na KiM

"Da Srbija ima svoju policiju na Kosovu ne bi se dešavalo ovo što se sada dešava ni od strane Albanaca prema Srbima, ni ono što Srbi rade sami sebi", rekao je Dačić aludirajući na činjenicu da su uhapšene prijavili njihovi sunarodnici.

Prema Dačićevim rečima, da Srbija ima policiju na Kosovu i međunarodnoj zajednici bi bilo lakše.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je ponovio da bi, ukoliko se ljudi na Kosovu hapse samo zato što rade u MUP-u Srbije, po istim kriterijumima mogli da budu uhapšeni i pripadnici KPS i oni koji rade u nelegitimnim prištinskim institucijama a žive u centralnoj Srbiji.

Specijalna jedinica Kosovske policije Rosu uhapsila je juče četvoricu radnika MUP-a Srbije, matičara zaposlenog u opštini i vlasnika prodavnice, pod optužbom za "napad na pravni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju službene dužnosti". Opširnije OVDE.

(Agencije)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Tadićev režim omogućio prebijanje Srba

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2012

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje brutalno prebijanje Srba u okolini Gnjilana, rekao je Boris Aleksić, član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke, na današnjoj konferenciji...Aleksić je ocenio da je prozapadni režim Borisa Tadića svojim postupcima omogućio da dođe do...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dačić i Petrović na forumu o investicijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2012, 03:51

BEOGRAD -..Sticanje statusa kanidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) važan je i veliki korak u privlačenju stranih investicija, zbog stabilnosti i sigurnosti ulagača, izjavio je večeras u Briselu zamenik premijera Srbije Ivica Dačić, koji je učestvovao na međunarodnom forumu "Upoznajte Srbiju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić i Petrović danas u Briselu

Izvor: Blic, 27.Feb.2012

Vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović sastaće se danas u Briselu sa evropskim komesarom za unutrašnje tržište i usluge Mišelom Barnijeom...Petrović će, kako je najavljeno, tokom jednodnevne radne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.