DAČIĆ: MOŽEMO I MI ALBANCE DA HAPSIMO!

Izvor: Kurir, 27.Feb.2012, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: MOŽEMO I MI ALBANCE DA HAPSIMO!

BEOGRAD - Odgovor na dogovor! Hapšenje i maltretiranje Srba na Kosovu koje su izveli pripadnici specijalne jedinice ROSU, prema ministru policije Ivici Dačiću, predstavlja pokušaj skretanja pažnje albanskog stanovništva sa dogovora Beograda i Prištine. On je još dodao da je cilj Prištine bio da ovim dokaže kako Srbija ima svoju policiju, iako je zapravo nema.

BEOGRAD - Odgovor na dogovor! >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Hapšenje i maltretiranje Srba na Kosovu koje su izveli pripadnici specijalne jedinice ROSU, prema ministru policije Ivici Dačiću, predstavlja pokušaj skretanja pažnje albanskog stanovništva sa dogovora Beograda i Prištine. On je još dodao da je cilj Prištine bio da ovim dokaže kako Srbija ima svoju policiju, iako je zapravo nema.

- Četvorica uhapšenih srpskih policajaca rade u Vranju, gde je izmeštena policijska uprava iz Gnjilana. Da Srbija stvarno ima svoju policiju na Kosovu, međunarodnoj zajednici bi bilo lakše i ne bi se dešavalo ovo što se sada dešava ni od strane Albanaca prema Srbima, ni ono što Srbi rade sami sebi - rekao je Dačić.

Dačić je ponovio da bi, ukoliko se ljudi na Kosovu hapse samo zato što rade u MUP Srbije, po istim kriterijumima mogli da budu uhapšeni i pripadnici KPS i oni koji rade u nelegitimnim prištinskim institucijama, a žive u centralnoj Srbiji.

Da podsetimo, specijalna jedinica kosovske policije ROSU uhapsila je u subotu rano ujutru četvoricu radnika MUP Srbije, matičara zaposlenog u opštini i vlasnika prodavnice pod optužbom za „napad na pravni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju službene dužnosti“. Prema zvaničnom saopštenju, oni su uhapšeni zbog „rušenja ustavnog poretka Kosova“. Prilikom hapšenja albanski policajci brutalno su pretukli sedmoro Srba, uključujući i starca od 65 godina, a dete od 16 godina bacili na pod i vezali lisicama.

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić obišao je juče porodice uhapšenih Srba iz gnjilanskih sela.

(R. K.)

Otkucali ih Tačijevi Srbi

Ministar policije Ivica Dačić posebno je ogorčen zbog sramne uloge nekih sunarodnika u ovoj brutalnoj operaciji albanskih specijalaca.

- Radnike MUP Srbije prijavili su lokalni Srbi koji rade za Tačija - podvukao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.