Priština: Protest zbog sporazuma sa Beogradom (FOTO + VIDEO)

Izvor: S media, 27.Feb.2012, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Protest zbog sporazuma sa Beogradom (FOTO + VIDEO)

Ispred Nacionalnog pozorišta u Prištini okupilo se nekoliko hiljada članova pokreta Samoopredeljenje koji protestuju zbog sporazuma o regionalnom predstavljanju Kosova. Oni izvikuju parole protiv Vlade Kosova i Rezolucije 1244.

Albanci se svete zbog sporazuma

Nemačka želi da što pre zatvori kosovsko poglavlje

Stefanović: Srbija nikada neće priznati Kosovo! (VIDEO)

Generalni sekretar Pokreta Samoopredelenje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dardana Molićaj rekao je da je cilj demonstracija "suspendovanje rada" loše kosovske vlade koja se ne bavi ekonomskim razvojem nego vodi politiku koja degradira nezavisnost i pristaje da se Kosovo predstavlja sa fusnotom u kojoj su rezolucija 1244 i mišljenje Medjunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova.

"Danas počinje konkretan rad na smenjivanju vlasti, počinje nada za bolje dane i oštro suprostavljanje gradjana Kosova politici koju vodi Vlada Kosova", rekao je Molićaj.

Demonstranti su oko 13 sati probili jedan kordon policije i približili se zgradi Vlade Kosova na oko desetak metara.

Učesnici protesta se nalaze kod spomenika Skenderbegu, a ispred njih

je postavljen novi kordon policije sa opremom za razbijanje

demonstracija.

Prvi govornik na protestu Visar Imeri, zatražio je od Policije Kosova da ukloni prepreke koje je postavila oko zgrade Vlade i Skupštine Kosova ili će u suprotnom demonstranti to učiniti.

Vanredna sednica Skupštine Kosova

Pokret Samoopredeljenje saopštio je danas da je obezbedio 15.000 potpisa za sazivanje vanredne sednice Skupštine Kosova na kojoj bi se raspravljalo o sporazumu o regionalnom predstavljanju.

Prema saopštenju Pokreta, taj broj potpisa je obezbedjen za samo dva dana. Peticija je potpisivana u regionalnim centrima na Kosovu.

Samoopredeljenje je najavilo da će najkasnije sutra predati potpise u parlamentu i zatražiti vanrednu sednicu.

Demonstracije pod nazivom "Kosovo Republika" biće održane ispred zgrade kosovske vlade, a demonstranti će blokirati ulazak u zgradu četiri sata. Opširnije OVDE

(Beta)

Foto: Koha Ditore

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.