Dačić razgovarao sa Ban Ki-munom

Izvor: Blic, 07.Jul.2014, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić razgovarao sa Ban Ki-munom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas na dvodnevnom zasedanju Ekonomsko-socijalnog saveta UN (ECOSOC) u Njujorku, gde se sastao sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom i sa administratorom Programa UN za razvoj (UNDP) Helen Klark.

Ministar Dačić zahvalio je najvišim zvaničnicima Ujedinjenih nacija na brzoj reakciji i svim oblicima pomoći koje je svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacija upućivala i nastavlja da upućuje u Srbiju nakon nedavnih poplava, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Administrator UNDP Helen Klark predstavljaće Ujedinjene nacije na Donatorskoj konferenciji u Briselu 16. jula, a 14. jula će, kako je dogovoreno na današnjem sastanku, posetiti Srbiju kako bi se upoznala sa posledicama prirodne katastrofe koja je zadesila našu zemlju.

Ministarstvo je navelo da će Dačić na zasedanju u Njujorku upoznati članice sa razmerama štete od katastrofalnih poplava u našoj zemlji i pozvati ih da učestvuju na Donatorskoj konferenciji u Briselu 16. jula.

"Učešće Srbije na zasedanju ECOSOC-a, predstavlja izuzetnu priliku da se u sedištu UN najšira međunarodna zajednica upozna sa razmerama i obimom štete od poplava koje su zadesile Srbiju i da se članice UN pozovu da aktivno učestvuju na predstojećoj donatorskoj konferenciji u Briselu", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Zasedanje najznačajnijeg organa UN u ekonomskoj, socijalnoj i oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, obuhvata ministarski sastanak političkog foruma na visokom nivou o održivom razvoju, kao i godišnji ministarski pregledni sastanak.

Srbija je 2013. godine izabrana za članicu ECOSOC-a na trogodišnji period 2014-2016, sa mogućnošću reizbora, podseća se u saopštenju ministarstva.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačih razgovarao sa Ban Ki Munom

Izvor: Beta Video, 08.Jul.2014, 13:35

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Njujorku s generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom.

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.