Dačić očekuje pritisak EU na Prištinu

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2013, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić očekuje pritisak EU na Prištinu

BRISEL - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači sastaće se danas u Briselu na radnoj večeri kod visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton. Dačić očekuje da će EU "pritisnuti" Prištinu da promeni odluku o zabrani srpskim zvaničnicima da posećuju Kosovo tokom izborne kampanje.Ešton je sazvala sastanak s dvojicom lidera nakon što su se odnosi Beograda i Prištine naglo zaoštrili posle odluke kosovskih vlasti da zabrane funkcionerima iz Srbije, uključujući i Dačića, posete Kosovu tokom trajanja predizborne kampanje za lokalne izbore koji treba da se održe 3. novembra.Dačić je najavio da će se u slučaju da ova zabrana ostane na snazi, povući iz dijaloga Beograda i Prištine, dok kosovske vlasti poručuju da je njihova odluka neopoziva. On je današnjim "Večernjim novostima" rekao da je prištinska zabrana neviđen skandal i da on sebe ne vidi u daljim pregovorima ukoliko ona ostane na snazi."Nama je u interesu da se proces normalizacije nastavi i verujem da će pritisak Brisela na Prištinu dati rezultate", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU želi pravične izbore na Kosovu

Izvor: Danas, 07.Okt.2013

U Briselu je sinoć završena 17. runda političkih pregovora u kojoj su premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači zajedno sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton razgovarali o primeni Briselskog sporazuma i predstojećim lokalnim kosovskim izborima, koje Priština organizuje 3. novembra.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.