Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Ivanov:Predsjedavanje Srbije OEBS-om dobro za region

Makedonija u potpunosti podržava predsjedavanje Srbije OEBS-m, posebno kao dobar način da se izraze interesi cijelog regiona, izjavio je danas predsjednik Makedonije Djordje Ivanov u razgovoru sa predsjedavajućim OEBS-a, šefom diplomatije Srbije Ivicom Dačićem u Skoplju.

Kako su prenijeli makedonski mediji, Ivanov je rekao da bi predsjedavanje

Srbije OEBS-m trebalo da se iskoristi i za jačanje saradnje u regionu posebno na planu borbe protiv ekstremizma i stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << boraca i založio se za zajedničke projekte, u saradnji sa OEBS-m, u borbi protiv tih izazova.

Ivanov je naglasio da ključni izazov za Makedoniju ostaje da odblokira proces evrointegracije, dodajući da evroatlantske integracije mogu da obezbijede dodatnu kohezionu silu u društvu.

Makedonija visoko cijeni ulogu OEBS i podršku te organizacije u oblastima kao što su vladavina prava, izborni proces i zakonodavstvo, policija i sudstvo, promocija međuetničkih odnosa i suživota, rekao je Ivanov.

Na sastanku se razgovaralo i o situaciji u širem regionu, a posebno o ukrajinskoh krizi. Ivanov je još jednom naglasio podršku naporima OEBS-a u pronalaženju diplomatskog rešenja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Makedonija podržava srpsko predsedavanje OEBS

Izvor: Studio B, 18.Feb.2015

Makedonija u potpunosti podržava Srbiju kao predsedavajućeg OEBS-u, rekao je makedonski predsednik Đorđe Ivanov prvom potpredsedniku Vlade Srbije i šefu diplomatije Ivici Dačiću u Skoplju...Dačić, u funkciji predsedavajućeg OEBS-u, danas boravi u Makedoniji, gde će se sastati s makedonskim...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.