Dačić: Nemamo aspiracije ka članstvu u vojnim savezima

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nemamo aspiracije ka članstvu u vojnim savezima

Ministar Ivica Dačić je delegaciji Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO rekao da Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti.

On je naveo da Srbija nema aspiracije ka članstvu u Alijansi, ni ka članstvu u bilo kom drugom vojnom savezu.

Dačić je istakao da se saradnja sa NATO uspešno odvija kroz program Partnerstvo za mir, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On je ukazao na to da Srbija ima uspešnu saradnju sa KFOR-om, te da je nesmanjeno prisustvo KFOR-a u našoj južnoj pokrajini veoma važno za očuvanje bezbednosti i opstanka srpske i drugih nealbanskih zajednica na KiM.

Šef srpske diplomatije istakao je posvećenost Srbije regionalnoj saradnji sa ciljem očuvanja stabilnosti i opšteg ekonomskog razvoja čitavog regiona.

Tokom susreta razmatrane su teme od suštinskog značaja za Srbiju, a ministar Dačić informisao je sagovornike o toku procesa evrointegracija zemlje, regionalnoj saradnji, kao i o odnosima Srbije sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom.

Delegaciju Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO predvodio je Meno Knip, predsednik Pododbora za tranziciju i razvoj Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO, a u delegaciji su bili i predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali i ugledni poslanici iz država članica i partnera NATO-a.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.