Detalji porodične tradicije Perside Karađorđević, Ivana Bosiljčića, Siniše Kovačevića, Olivera Njega...

Izvor: Blic, 20.Nov.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji porodične tradicije Perside Karađorđević, Ivana Bosiljčića, Siniše Kovačevića, Olivera Njega...

Izložba pod nazivom "Trag generacija" biće otvorena u sredu, 25. novembra, u 19 sati u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu.

- Preko trideset porodica će izložiti na desetine predmeta iz svoje porodične istorije i pokazati nam šta je to što su čuvali generacijama. Među predmetima znamenitih pojedinama poput Perside Karađorđević nalaze se i lični detalji porodične tradicije naših savremenika poput glumca Ivana Bosiljčića, dramaturga i reditelja Siniše Kovačevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glumice Ljiljane Blagojević, dirigenta Vesne Šouc, solo pevača Olivera Njega, pijaniste Nikole Rackova, i mnogih drugih - kaže Tadija Miletić, predsednik organizacije Kulturni element, koja izložbu realizuje u saradnji sa Muzejom grada Beograda.

Tokom izložbe biće održan i raznovrstan prateći program, uz lično učestvovanje članova porodica.

Kulturni element je organizacija osnovana 2011, a sačinjavaju je mladi umetnici i profesionalci, stručnjaci u svojim umetničkim oblastima.

Izložba "Trag generacija"  biće otvorena do 31. decembra.
Pogledaj vesti o: Ivan Bosiljčić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.