Ivan Bosiljčić
Ivan Bosiljčić

Ivan Bosiljčić

Ivan Bosiljčić je Srpski glumac rođen 15. januara u Užicu.
Ivan je odrastao u Užicu uz brata Dragana, majku Ljiljanu i oca Dejana. Nakon završetka trećeg razreda gimnazije odlazi u Novi Sad gde upisuje glumu, koju je voleo od ranog detinjstva.
U toku studija učestvovao je u mnogim predstavama, a prvu nagradu dobio je igrajući Ludu u Šekspirovoj Bogojavljenskoj noći. Ivan je pevač i plesač, recitator poezije, jedan je od najznačajnijih i najboljih mladih glumaca teatra u Beogradu i našoj zemlji. Ivan je osvojio domaću publiku harizmom, šarmom, i pre svega talentom.

2013. godine nagrađen je specijalnom nagradom za glumačko ostvarenje Sterije Popovića za ulogu Maneta u mjuziklu Zona Zamfirova.
Od Ivanovih pozorišnih predstava izdvajaju se Čudo u Šarganu, Čikago, Cigani lete u nebo, Maratonci trče počasni krug, Veliki Getsbi, Mileva Ajnštajn, Bogojavljenska noć, Miris kiše na Balkanu, Jadnici.

Jedan je od najtalentovanijih domaćih glumaca i svojim talentima ostavlja gledaoce kraj ekrana i pozorištima malo je reći oduševljenima. Ostvario se u mnogo mjuzikla i predstava, mnogo serija i filmova, nagrade koje je dobio za umeće i doprinos glumi su sledeće:

Zlatni Ćuran za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi Izbiračica
Sterija Popović nagrada za mjuzikl Zona Zamfirova
Nagrada na danima Zorana Radmilovića u Zaječaru za predstavu Don Krsto
Nagrada glumački par godine Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović na filmskom susretu u Nišu za seriju i film Ranjeni Orao.
Iza sebe ima 28 filmova, 32 predstave, i projekte na kojima svakodnevno radi.
Najpoznatije uloge iz sveta filma su:
Ranjeni Orao kao Nenad Aleksić
Greh njene majke kao Bojan
Sva ta ravnica kao Lajko Zobar
Lavirint kao Pikavac
Stižu dolari kao advokat Maznić
Petar Pan na Srpskom jeziku
Šešir profesora Koste Vujića kao Stevan Mokranjac

U sklopu akcije Obnovimo sebe podignimo Stupove snimljena su dva spota u kojima učestvuje gde je dočarao na izvrstan način pesme i preneo poruku o očuvanju duhovnih vrednosti. Uživa u ikonopisanju, plesu, folkloru i glumi, tečno govori engleski i ruski jezik. Godinama je imao želju da se istakne na ruskom jeziku i da glumi u Rusiji, 03. 04. 2016. godine je otputovao za Rusiju gde je dobio poslovnu ponudu u radu pozorišta, u izjavi za medije potvrdio je da učestvuje godinu dana u Moskvi kao deo jednog velikog projekta koji se snima za nacionalnu televiziju ove zemlje.
Ostvarila mi se davnašnja želja da uloge tumačim na ruskom jeziku i igram s njihovim glumcima izjavio je Ivan. Inače on je na svojim umetničkim večerima često pevao i recitovao ruske pesme.

Oženjen je muzičkom pop divom naše domaće scene Jelenom Tomašević i važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, imaju devojčicu Ninu. Kao pravoslavni vernik koji često posećuje i odlazi na poklonička putovanja, poznato je da je bio na hodočašću u Jerusalimu, i da svake godine odlazi na Hilandar, ali i da često sa suprugom i devojčicom obilazi svetinje po Srbiji.

Ivan Bosiljčić u svojim intervjuima redovno izjavljuje da je srećan i zadovoljan svojim životom, da iz porodice sve ide a njegova porodica je uvek uz njega na svakom mestu.
Reči ljubavi Ivana i Jelene već godinama odzvanjaju i ne menjaju se a glase: Slavimo ljubav svaki dan i noć.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

"ŽENE ZOVU DA ZAKAŽU PREGLED KOD MOG IVANA" Jelena Tomašević se zacenila od smeha: "Nisam pitala ŠTA BI DA PREGLEDAJU!"

Glumac Ivan Bosiljčić igrao je lik lekara u seriji "Urgentni centar", a glumac se našao i na bilbordu jedne klinike gde je bio u uniformi.

Izvor: Blic, 26.Apr.2024, 20:19

Detaljnije >>

Zajednički koncert Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića premijerno na Banja Luka Festu!

BANJALUKA - Najpoznatiji umjetnički par na našim prostorima Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić premijerno će održati zajednički koncert na ovogodišnjem...

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2024, 10:56

Detaljnije >>

"BOLE NOGE I ZGLOBOVI, GRLO UME DA PROMUKNE" Ivan Bosiljčić o predstavi koju igra 20 godina: "Poželio sam da sve svoje uloge podelim sa nekim" (VIDEO)

Već dvadeset godina se pred prepunom salom Pozorišta na Terazijama igra popularni mjuzikl “Cigani lete u nebo”, za koji se uvek traži karta više.

Izvor: Blic, 22.Apr.2024, 11:45

Detaljnije >>

Ivan Bosiljčić i „Naše veče“ 16. maja u Centru Millennium

VRŠAC – Za sve ljubitelje kvalitetne muzike, predivne poezije i čarobnih glumačkih recitala, glumac Ivan Bosiljčić će ovog proleća nastupiće 16. maja u Kongresno muzičkoj dvorani Centra Millennium. Koncert počinje u 20.30, a ulaznice će biti u...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Apr.2024, 20:31

Detaljnije >>

Pozorište na Terazijama obeležilo jubilej - dvadeset godina od premijere mjuzikla “Cigani lete u nebo”

Specijalnim izvođenjem mjuzikla „Cigani lete u nebo”, koji je rađen prema pričama Maksima Gorkog, uz muziku Jevgenija Doga, a u režiji Vladimira Lazića, obeležen...

Izvor: Blic, 18.Apr.2024, 15:21

Detaljnije >>

Jelena Tomašević odbila snimi pesmu nakon raskida sa Ivanom Bosiljčićem: Neću da ispadnem jadnica!

Jelena Tomašević odbila snimi pesmu nakon raskida sa Ivanom Bosiljčićem: Neću da ispadnem jadnica!

Jelena Tomašević odbila je da snimi pesmu nakon raskida sa Ivanom Bosiljčićem, koja je kasnije postala veliki hit.. Pre dvanaest godina, nakon što su zajedno proveli malo više od godinu dana, Jelena i Ivan su stavili tačku na svoju vezu. Baš u tom periodu, nastala je balada "Da mi je da mi se vrati moj dragi”. Ta pesma ponuđena Jeleni upravo u vreme kada su ona i Ivan prolazili kroz krizu u vezi. Pevačica je tada odbila da je otpeva, što je bila odluka koja je, čini...

Izvor: Svet plus, 12.Apr.2024, 13:51

Detaljnije >>