Dačić: Nije prihvatljivo otvaranje poglavlja iduće godine

Izvor: Politika, 06.Sep.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nije prihvatljivo otvaranje poglavlja iduće godine

BEOGRAD – Srbija je postigla napredak potpisivanjem Briselskog sporazuma i očekuje da prva pregovaračka poglavlja budu otvorena ove godine, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je istakao da bi napredak u Briselskom dijalogu sa Prištinom i potpisivanje četiri sporazuma trebalo da bude podsticaj za otvaranje prvih poglavlja u pregovorima o članstvu u EU i da je sada na Briselu da ispuni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svoja obećanja.

Prema njegovim rečima, Srbija očekuje otvaranje prvih poglavlja u novembru ili u decembru i nije prihvatljivo da to bude iduće godine.

Reč je o principu, dosta je bilo čekanja, naše strateško opredeljenje je članstvo u Evropskoj uniji, ali „za ljubav je potrebno dvoje”, kazao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije naveo je da je Srbija spremna za otvaranje poglavlja 32, 35, 23 i 24, kao i da je srpska vlada pokazala upornost u postizanju napretka neophodnog za nastavak procesa evrointegracija.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Neprihvatljivo otvaranje poglavlja tek iduće godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2015

Za Srbiju nije prihvatljivo da prva poglavlja u pretpristupnim pregovorima sa Evropskom unijom budu otvorena početkom 2016. godine, jer su ispunjeni svi uslovi za njihovo otvaranje krajem ove godine, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić..."Neophodan uslov za otvaranje prvih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dačić održao konferenciju za novinare

Izvor: Beta Video, 06.Sep.2015

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je redovnu mesečnu konferenciju za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.