Ana Brnabić: Poseta Putina neće doneti nikakvu smetnju odnosima sa EU

Izvor: Beta, 18.Jan.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić: Poseta Putina neće doneti nikakvu smetnju odnosima sa EU

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji apsolutno neće doneti nikakvu smetnju u odnosima sa Evropskom unijom."Mi vodimo transparentnu i iskrenu spoljnu politiku, a Brisel zna za naše tradicionalne dobre veze i ekonomske odnose sa Rusijom", rekla je Brnabić novinarima u Narodnoj skupštini.Ona je dodala da Moskva zna da je strateški cilj Srbije članstvo u EU i ukazala na to da je juče potpisan niz ekonomskih sporazuma medju kojima su bili oni koji se odnose na železnicu, dovodjenje gasa u Srbiju i njegovo skladištenje."Veoma je značajna poruka Putina da će Rusija podržati rešenje koje je prihvatiljno za Srbiju", ocenila je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Putinova poseta ne može da zasmeta Briselu

Izvor: RTS, 18.Jan.2019

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je jako zadovoljna posetom predsednika Rusije Vladimira Putina koja je, kako je ocenila, izuzetno važna u političkom i ekonomskom smislu, a koja apsolutno ne može da zasmeta Srbiji na putu evrointegracija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.