Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2015, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubici Tijane Jurić 40 godina zatvora

Dragan Đurić danas je osuđen na kaznu zatvora od 40 godina za pokušaj silovanja i ubistvo Tijane Jurić.

Đurić je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora, u koju će mu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Sudsko veće kojim je predsedavala sudija Gordana Kojić jednoglasno je odlučilo da je Đurić smanjeno uračunljiv, ali ne u bitnoj meri i da je kriv za pokušaj silovanja i teško ubistvo.

Zbog toga mu je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pokušaj silovanja izrečena kazna od 12 godina, a za teško ubistvo od 40 godina, što čini jedinstvenu kaznu od 40 godina, ujedno najveću moguću u domaćem pravosuđu.

Kojić je, obrazlažući presudu detaljno analizirala ceo događaj na osnovu Đurićevog priznanja, istakavši i da je on upotrebljavao silu od prvog kontakta.

Prema njenim rečima, Đurić je radio sve što je hteo i mogao, a njegov umišljaj nije bio usmeren na savladavanje otpora, već na lišavanje života, čime je odbačena teza odrane da se ovde radi o pokušaju silovanja sa smrtnom posledicom.

Kojić je takođe, rekla da je sudsko veće imalo u vidu sve olakšavajuće okolnosti, ali da one u ovom slučaju nisu mogle imati uticaja na smanjenje kazne.

Ona je takođe, rekla da na donošenje presude, odnosno opredeljivanje kazne nije imao uticaj pritisak javnosti, već da se svrha kažnjavanja jedino može ispuniti najstrožom kaznom.

"Svako nasilno oduzimanje života je tragedija, a još veća je kada je u pitanju ovako mlada osoba", rekla je Kojić.

Đurić je dužan da nadoknadi troškove postupka, a odbrana ima pravo žalbe na presudu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.