Izvor: S media, 31.Maj.2012, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija hapsi carinike po Srbiji, pretresena Zukorlićeva kuća

Pripadnici Žandarmerije jutros su oko šest sati u Beogradu, Pančevu, Subotici, Novom Bečeju i Novom Pazaru uhapsili 22 osobe, od kojih osam carinika osumnjičenih za malverzacije kojima su oštetili budžet Srbije za oko milijardu dinara, rekao je danas agenciji Beta direktor policije Milorad Veljović.

Ta akcija policije regiona, koja je počela jutros u više gradova, još uvek traje, rekao je Veljović.

Dačić: Uspeh akcije "Cepelin", pet uhapšenih zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << droge

Proširena prijava za petostruko ubistvo kod Skoplja

Uhapšeno je 14 direktora i vlasnika privatnih preduzeća i osam carinika, a medu uhapšenima je vođa grupe Žarko Radonjić, vlasnik firme "Moravex" iz Subotice, kao i rođak muftije Muamera Zukorlića Nermin Smailović, koji živi u Novom Pazaru.

"Uhapšeni su od 2009. do danas preko carine u Subotici prilkom uvoza i carinjenja robe iz Evropske unije i evroazijskih zemalja lažnom dokumantacijom umanjivali cenu robe i umanjenjem poreza i carina oštetili budžet za oko milijardu dinara", kazao je direktor policije.

Akciju hapšenja sprovode SBPOK i Tužilaštvo za organizovani kriminal, a uhapšeni se sumnjiče za finasijski kriminal.

Otkrivena organizovana kriminalna grupa

Uprava carina Ministarstva finansija Srbije saopštila je danas da je otkrivena organizovana kriminalna grupa u kojoj je bilo i carinskih službenika, čiji su članovi zloupotrebom službenog položaja pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist i oštetili državni budžet u višemilionskom iznosu.

U toku su pretresi na 45 različitih lokacija. Među uhapšenima su i zaposleni u Upravi carine Petar Rnić, Goranka Petričević, Pero Stević, Svetlana Raguž, Slavko Ninčević, Dragan Agatonović, Milan Sujić i Branislav Kecman.

Pretresena je i kuća muftije Muamera Zukorlića.

Izvor: Agencije,

Foto: mup.rs
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija hapsi, pali i carinici

Izvor: Mondo, 31.Maj.2012

U više gradova u Srbiji rano jutros sprovedena akcija policije. Uhapšene su 22 osobe, od kojih osam carinika osumnjičenih za malverzacije kojima su oštetili budžet Srbije za oko milijardu dinara, rekao je direktor policije Milorad Veljović.

Nastavak na Mondo...

Uhapšeno 14 direktora i 8 carinika, preko carine u Subotici oštetitli državu za milijardu dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2012

BEOGRAD -..Pripadnici Žandarmerije uhapsili su jutros 22 osobe u nekoliko gradova Srbije, u okviru akcije policije regiona..."U više gradova u Srbiji rano jutros uhapšene su 22 osobe i ova akcija se nastavlja", izjavio je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović...Veljović je rekao da su te osobe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.