Veljović: Uhapšene 22 osobe u akciji SBPOK-a

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2012, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Uhapšene 22 osobe u akciji SBPOK-a

U nekoliko gradova Srbije u toku je velika akcije SBPOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal na razotkrivanju finasijskog kriminala i do sada je privedeno 22 osobe, od kojih je osam carinika osumnjičeno za malverzacije kojima su oštetili budžet Srbije, rekao je agenciji Beta direktor policije Milorad Veljović.

 Ta akcija policije regiona, koja je počela jutros u više gradova, još uvek traje, rekao je Veljović.

"Uhapšeni su od 2009. do danas preko carine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Subotici prilkom uvoza i carinjenja robe iz Evropske unije i evroazijskih zemalja lažnom dokumantacijom umanjivali cenu robe i umanjenjem poreza i carina oštetili budžet za oko milijardu dinara", kazao je direktor policije.

B92 saznaje da policija vrši pretres kuće muftije Muamera Zukorlića.

On je dodao da se i dalje pretresaju objekti na više lokacija i da je akcija u toku.

Akcija Žandarmerije je jutros oko šest počela u Beogradu, Pančevu, Subotici, Novom Bečeju i Novom Pazaru, u više od 20 objekata. U policiji Novog Pazara Beti je rečeno da se u tom gradu akcija sprovodi u više objekata.

Uprava carina Srbije saopštila je danas da je učestovala u otkrivanju kriminalne grupe u kojoj ima i carinika i istakla da je odlučna da i ubuduće aktivno radi na suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije.

U saopštenju se navodi da je otkrivanje organizovana kriminalna grupe, koja je umanjivanjem vrednosti robe prilikom uvoza oštetila državni budžet, rezultat višemesečnog operativnog rada Službe MUP-a za borbu pritiv organizovanog kriminala i Uprave carina Srbije, koji je koordiniralo Specijalno tužilaštva za organizovani kriminal.

"Ovaj slučaj je dobar pokazatelj da se najbolji rezultati u borbi protiv ovih pojava postižu zajedničkim radom i saradnjom svih državnih organa koji se bave sprovođenjem zakona", ističe Uprava carina Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.