DANAK UKRAJINSKOJ KRIZI Nastavlja se dalji pad ruske rublje

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAK UKRAJINSKOJ KRIZI Nastavlja se dalji pad ruske rublje

Ruska rublja je danas pala na istorijsko nizak nivo, a centralna banka je saopštila da će ograničiti dnevne iznose za intervencije kojima se sprečava pad valute .

Jedan evro jutros je vredeo 55,36 rubalja, a dolar 44,98 rubalja, što znači da je od početka godine izgubila četvrtinu svoje vrednosti.

Ocenjuje se da je glavni uzrok pada ruske nacionalne valute ukrajinska kriza i zapadne sankcije koje su sve teže po rusku privredu, ali i masovni odliv kapitala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ruska centralna banka saopštila je da će dnevno intervenisati sa 350 miliona dolara i odustati od neograničene prodaje deviza. Ona najavljuje da će, međutim, ići i dalje u slučaju "pretnje po finansijsku stabilnost".

Banka je, na primer, prošlog četvrtka intervenisala sa oko 2,5 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dalji pad ruske rublje

Izvor: Capital.ba, 05.Nov.2014

MOSKVA, Ruska rublja je danas pala na istorijski nizak nivo, a centralna banka je saopštila da će ograničiti intervencije kako bi spriječila dalji pad valute zbog ukrajinske krize. Jedan evro ujutro je vrijedio 55,36 rubalja, a dolar 44,98 rubalja. Ruska valuta je od početka godine izgubila četvrtinu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.