Izvor: B92, 05.Jan.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog bombaških napada

Atina -- Grčka policija uhapsila je Nikosa Bakopulosa zbog sumnje da pripada gerilskoj grupi "Zavera vatrenih ćelija" koja je tokom 2009. izvela seriju bombaških napada.

Javni tužilac je protiv 26-ogodišnjeg Bakopulosa podneo tužbu zbog članstva u grupi, pošto je policija u septembru u jednom stanu, u kojem je pronašla bombu i materijal za pravljenje bombi, našla i njegove otiske prstiju. Ukoliko bude osuđen, preti mu doživotna kazna, navela je agencija Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Poslovne i javne zgrade i policijske stanice u Atini često su bili meta napada anarhističkih i gerilskih organizacija, od kada je policija u decembru 2008. godine ubila tinejdžera Aleksandrosa Grigoropulosa, što je izazvalo najveće nerede u grčkoj prestonici tokom više decenija.

Organizacija "Zavera vatrenih ćelija" je sa "Otpadničkom terorističkom grupom" preuzela odgovornost za bombaški napad na zgradu osiguravajućeg društva u centru Atine, krajem decembra.

Grupa je ranije bila poznata po malim eksplozijama i napadima ručno pravljenim bombama na vladine zgrade i kuće i kancelarije političara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Uhapšen član bombaške grupe

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2010

Grčka policija uhapsila je Nikosa Bakopulosa, zbog sumnje da pripada gerilskoj grupi "Zavera vatrenih ćelija", koja je izvela seriju bombaških napada tokom prethodne godine...Javni tužilac je protiv dvadesetšestogodišnjeg Bakopulosa podneo tužbu zbog članstva u grupi, pošto je policija u septembru...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.