Grčka: Uhapšen član bombaške grupe

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2010, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Uhapšen član bombaške grupe

Grčka policija uhapsila je Nikosa Bakopulosa, zbog sumnje da pripada gerilskoj grupi "Zavera vatrenih ćelija", koja je izvela seriju bombaških napada tokom prethodne godine.

Javni tužilac je protiv dvadesetšestogodišnjeg Bakopulosa podneo tužbu zbog članstva u grupi, pošto je policija u septembru u jednom stanu, u kojem je pronašla bombu i materijal za pravljenje bombi, našla i njegove otiske prstiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Ukoliko bude osuđen, preti mu doživotna kazna, navela je agencija Rojters.

Poslovne i javne zgrade i policijske stanice u Atini često su bili meta napada anarhističkih i gerilskih organizacija, od kada je policija u decembru 2008. godine ubila tinejdžera Aleksandrosa Grigoropulosa, što je izazvalo najveće nerede u grčkoj prestonici tokom više decenija.

Organizacija "Zavera vatrenih ćelija" je sa "Otpadničkom terorističkom grupom" preuzela odgovornost za bombaški napad na zgradu osiguravajućeg društva u centru Atine, krajem decembra.

Grupa je ranije bila poznata po malim eksplozijama i napadima ručno pravljenim bombama na vladine zgrade i kuće i kancelarije političara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.