Utorak, 05.01.2010.

20:16

Uhapšen zbog bombaških napada

Grčka policija uhapsila je Nikosa Bakopulosa zbog sumnje da pripada gerilskoj grupi "Zavera vatrenih ćelija" koja je tokom 2009. izvela seriju bombaških napada.

Izvor: Tanjug

Default images

Javni tužilac je protiv 26-ogodišnjeg Bakopulosa podneo tužbu zbog članstva u grupi, pošto je policija u septembru u jednom stanu, u kojem je pronašla bombu i materijal za pravljenje bombi, našla i njegove otiske prstiju. Ukoliko bude osuđen, preti mu doživotna kazna, navela je agencija Rojters.

Poslovne i javne zgrade i policijske stanice u Atini često su bili meta napada anarhističkih i gerilskih organizacija, od kada je policija u decembru 2008. godine ubila tinejdžera Aleksandrosa Grigoropulosa, što je izazvalo najveće nerede u grčkoj prestonici tokom više decenija.

Organizacija "Zavera vatrenih ćelija" je sa "Otpadničkom terorističkom grupom" preuzela odgovornost za bombaški napad na zgradu osiguravajućeg društva u centru Atine, krajem decembra.

Grupa je ranije bila poznata po malim eksplozijama i napadima ručno pravljenim bombama na vladine zgrade i kuće i kancelarije političara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

21 h

Podeli: