U sudaru kombija s migrantima poginuo dečak, 27 povređeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sudaru kombija s migrantima poginuo dečak, 27 povređeno

Jedan četvorogodišnji dečak, Iračanin je poginuo, a 27 osoba je povređeno kada se kombi koji je prevozio migrante sudario s kamionom u severnoj Grčkoj, saopštila je danas grčka policija.

Policija je navela da su među povređenim dva krijumčara, uključujući 24-orogodišnjeg iračkog vozača.

Nesreća se dogodila kasno sinoć oko 80 kilometara istočno od Soluna. Kombi s bugarskim tablicama nije stao na policijskom kontrolnom punktu i vozač je velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << brzinom izleteo s autoputa i sudario se s kamionom.

Grčki vozač kamiona nije povređen.

Migranti su iz Iraka, Somalije i Bangladeša, a među povređenih njih pet su maloletni, od kojih dvoje teško, navela je policija.

Grčka policija javila je danas i da su uhapsili dva pakistanska migranta, krijumčara, koji deluju iz Turske.

Oni su uhvatili dvojicu osumnjičenih krijumčara, starih 23 i 26 godina juče dok su prevozili devet migranata iz Pakistana i jednog iz Bangladeša preko reke koja deli Grčku i Tursku.

Uhapšeni su u trenutku kada su pristali svojim malim čamcem na grčku stranu reke. S druge strane reke oko 80 migranata čekalo je da bude prevezeno istim tim čamcem.

Policija je saopštila danas da su krijumčari delovali iz Turske i da nisu poznati policiji od ranije.

Grčko-Turska granica je dosta korišćen put za krijumčare. Kada pređu reku migranti se stavljaju u automobile i kombije i prevoze do Soluna, Atine, ili do neke druge zemlje.

Bande krijumčara naplaćuju visoku cenu da natrpaju migrante u mala vozila na granici s Turskom i prevezu ih u Solun, i često se događaju nesreće.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sudaru kombija s migrantima poginuo dečak, 27 povređenih

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2018

Jedan četvorogodišnji dečak, Iračanin, je poginuo, a 27 osoba je povređeno kada se kombi koji je prevozio migrante sudario s kamionom u severnoj Grčkoj, saopštila je grčka policija...Policija je navela da su među povređenima dva krijumčara, uključujući i iračkog vozača...Nesreća se dogodila...

Nastavak na N1 televizija...

Nesreća na putu s migrantima, poginuo dečak iz Iraka

Izvor: B92, 10.Nov.2018

Atina -- Četvorogodišnji dečak iz Iraka je poginuo, a 27 osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći na putu na severu Grčke,između Kavale i Soluna, saopštila je policija...Migranti su se nalazili u kombiju koji se, bežeći od policije, sudario sa kamionom...Grčka policija je navela da su dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.