Skupština Grčke prihvatila evropski plan pomoći

Izvor: NaDlanu.com, 21.Mar.2012, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Grčke prihvatila evropski plan pomoći

ATINA, 21. marta 2012. (Beta-AFP) - Skupština Grčke je u noći izmedju utorak i srede odobrila evropski plan finansijske pomoći koji do 2015. predvidja nove kredite od 130 milijardi evra čime ta zemlja izbegava stečaj.

ATINA, 21. marta 2012. (Beta-AFP) - Skupština Grčke je u noći izmedju utorak i srede odobrila evropski plan finansijske pomoći koji do 2015. predvidja nove kredite od 130 milijardi evra čime >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ta zemlja izbegava stečaj.Tekst kojim je ratifikovan ugovor o kreditu sa drugim zemljama zone evra, podržalo je, kako se i očekivalo, 213 poslanika socijalista i konzervativaca, a odbacilo 79 poslanika komunista i predstavnika radikalne levice i ekstremne desnice.Ukupna suma bi trebalo da dostigne 148 milijardi evra kada se evropskoj pomoći doda 18 milijardi evra kredita koje će Grčkoj isplatiti Medjunarodni monetarni fond koji je to odlučio prošle nedelje.Pomoć je odobrena u zamenu za oštre domaće mere i deregulaciju koja se sprovodi već dve godine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.