Izvor: 011vodič.com, 07.Sep.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor Grčke objasnio zašto nije koristio Adetokumba protiv SAD

U prvom kolu druge faze Mundobasketa, u subotu je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala Grčku sa 69:53. Iako razlika uoči početka četvrte četvrtine nije bila prevelika u korist “drim-tima”, bilo je očigledno da su “heleni” usporili i nisu igrali najbolje što su mogli.
Kvota u MaxBetu na pobedu Italije protiv Portorika je 1.09.
Zvezda Grka Janis Adetokumbo gotovo da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ni korišćen tokom četvrte četvrtine. Njegov selektor Tanasis Skurtopulos je objasnio zašto.
– Bila je to odluka koju smo doneli zajedno sa Janisom. Želeli smo da ga sačuvamo i odmorimo, kao što smo uradili i sa brojnim drugim igračima koje imamo u glavnoj rotaciji. Pred nama je velika utakmica u ponedeljak, najvažnija za nas u ovom trenutku – kazao je Skurtopulos.
Čak i da su Grci savladali SAD, i dalje bi u 2. kolu morali da pobede Češku da bi se plasirali u četvrtfinale. Ovako, za plasman u narednu fazu im je neophodno da trijumfuju u ponedeljak sa 12 ili više poena razlike, ali i da SAD savlada Brazil.
Pored Adetokumba, Grci su protiv Amerikanaca čuvali i Kostasa Slukasa. Procena je bila da je susret sa Češkom mnogo važniji od meča sa aktuelnim šampionom sveta.

The post Selektor Grčke objasnio zašto nije koristio Adetokumba protiv SAD appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Greg priznao: FIBA pravila su nam pomogla da zaustavimo Janisa; Trojke? Glupost! Sve se pretvara u cirkus

Izvor: MozzartSport.com, 07.Sep.2019

Selektor Sjedinjenih Američkih Država Greg Popović priznao je da su FIBA pravila koja se nešto razlikuju od onih u NBA ligi - pre svega kada se radi o odbrani i pravilu tri sekunde - značajno doprinela da njegovi momci lakše dobiju Grčku (69:53). "Da, slažem se sa tim. Bilo je lakše", kazao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.