Greg priznao: FIBA pravila su nam pomogla da zaustavimo Janisa; Trojke? Glupost! Sve se pretvara u cirkus

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.09.19. | 19:23

Kao i uvek, Ludi Srbin bio je superzanimljiv na konferenciji za medije...

Selektor Sjedinjenih Američkih Država Greg Popović priznao je da su FIBA pravila koja se nešto razlikuju od onih u NBA ligi - pre svega kada se radi o odbrani i pravilu tri sekunde - značajno doprinela da njegovi momci lakše dobiju Grčku (69:53).
"Da, slažem se sa tim. Bilo je lakše", kazao je Pop, ali nije želeo da ulazi u detalja. 

Novinarsko pitanje bilo je konkretno upućeno oko učinka Janisa Adetokunba, koji i pored dabl-dabl učinka (15p+13sk) nije briljirao. Recimo, nije ostavario nijednu asistenciju. 

Izabrane vesti

Popović je potom izveštače u Kini podsetio na svoj stav oko trojki, jer njegovi momci danas su bili očajni u tom segmentu - tek nešto preko 20 odsto, 7/30. 
"Trojke su bezveze, ali ljudi vole trojkaše. Na kraju će se sve to pretvoriti u cirkus. Pravila će se menjati, imaćemo četvorku, peticu... Nažalost, moraćemo da se naviknemo na to. Mislim da trojke oduzimaju čistoću igri. Lako je naći momka koji je preći ceo teren s loptom i šutnuti za tri. Kretanje lopte je nešto drugo".

Popoviću ovo nisu prve izjave ovog tipa. On je nedavno izjavio kako već 20 godina ne podnosi trojke u košarci jer su postale suviše značajan faktor.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara