Rusija namjerava pomoći Grčkoj isporukom energenata

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jul.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija namjerava pomoći Grčkoj isporukom energenata

MOSKVA - Rusija razmatra mogućnosti izravne isporuke energenata Grčkoj kako bi poduprla njezino gospodarstvo, izjavio je ruski ministar energetike Aleksander Novak a prenose ruske novinske agencije u nedjelju.

Rusija "namjerava poduprijeti obnovu grčkog gospodarstva širenjem suradnje u energetskom sektoru", rekao je Novak novinarima u Moskvi, objavila je novinska agencija Sputnik.

"Proučavamo mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << organizacije izravne isporuke energenata Gečkoj u bliskoj budućnosti", rekao je.

Prošlog je tjedna glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov izjavio da će Moskva razmotriti mogućnost financijske pomoći Grčkoj ukoliko Atena to zatraži.

Rusija i Grčka posljednjih su mjeseci značajno produbile političke i gospodarske veze, u trenutku kad se obje zemlje bore s gospodarskom krizom. Pojedine europske zemlje vide u tome opasnost, posebice zbog napetosti između Rusije i Zapada usljed ukrajinske krize.

Predsjednik grčke vlade Aleksis Cipras prošlog je tjedna telefonom razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o rezultatu ruskog referenduma.

Na gospodarskom forumu u lipnju, Cipras se susreo s Putinom i pozvao na ukidanje zapadnih sankcija Rusiji.

Dvije su zemlje potpisale sporazum o suranji na izgradnji plinovoda Turski tok, kojim bi se isporučivao prirodni plin iz Rusije u Europu. Plinovod bi zaobišao Ukrajinu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.