Rad do smrti (1): Infarkt na radnom mestu

Izvor: TvojPortal.com, 05.Jun.2011, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad do smrti (1): Infarkt na radnom mestu

/vesti online/ Dok evropski ekonomisti poručuju da se radni vek mora produžiti do 70 godina ili mnogima sledi bankrot, u Srbiji je prosečan životni vek muškarca taman toliko.


Tek što je odlučeno da će Nemci ubuduće ići u penziju sa 67 godina, već se predlaže da i taj rok bude produžen. Ekonomski stručnjaci smatraju da će Nemačka za 50 godina biti u goroj finansijskoj situaciji nego što je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Grčka, ukoliko ne bude sprovela neophodne reforme penzionog osiguranja. Zato predlažu da radni vek od 2045. godine bude produžen na 68, a od 2060. na 69 godina.
Nemci nisu jedini kojima penzioneri ruše finansijski sistem. Ceo razvijeni svet suočen je sa sve starijom populacijom i sve praznijim državnim kasama, što je navelo vlasti u mnogim zemljama da izlaz potraže u produženju radnog veka. Amerikanci se približavaju granici od 67 godina, dok britanski nedeljnik Ekonomist poručuje "70 ili bankrot".Ostatak vesti pročitajte na linku

penzioneribankrotpenzioni sistemrad do 70 godina

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.