Papandreu odustao od referenduma!

Izvor: S media, 03.Nov.2011, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papandreu odustao od referenduma!

Grčki premijer odustao je od referenduma o finansijskoj pomoći EU-a Grčkoj. On je odbio da da ostavku i upozorio da bi prevremeni izbori za Grčku značili izlazak iz evrozone.

Grčki premijer Jorgos Papandreu ublažio je danas stav o referendumu o paketu pomoći EU Grčkoj i ponudio da razgovara sa opozicijom o rešavanju krize u zemlji.

Obaćajući se članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vlade Papandreu je rekao da referendum o sporazumu EU o pomoći nikada nije bio svrha sam po sebi i najavio da će razgovarati o širem konsenzusu sa opozicionim liderom Antonisom Samarasom.

Papandreu je rekao da će poveriti razgovore sa opozicijom dvojici starijih članova vlade i pozdravio opozicionu podršku paketu pomoći koji je donela EU.

Ukoliko opozicija odluči da podrži taj paket u parlamentu, nije potrebno da se održava referendum, rekao je grčki premijer.

Kriza u Grčkoj: Papandreu odlazi?!

Papandreu: Ne odustajemo od referenduma

Britanski istoričar predviđa: Uskoro rat u Evropi!

"Biće mi drago da ne idemo na referendum, koji nikada nije bio sam sebi svrha. Drago mi je takođe da je ova diskusija mnoge prizvala pameti," izjavio je Papandreu u govoru koji je dostavljen medijima.

On je najavio da će razgovarati sa opozicionim liderom Samarasom o narednim koracima zasnovanim na širem konsenzusu.

Papandreu je ponovio da članstvo Grčke u evrozoni nije u pitanju i da bi održavanje izbora u ovom trenutku dovelo zemlju u opasnost od bankrota.

U toku današnjeg dana se špekulisalo da li će Papandreu večeras dati ostavku. Opširnije pročitajte OVDE.

(Tanjug)FOTO:AP/Beta
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.