Izvor: Blic, 01.Feb.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 130 kamiona "zarobljeno" u Grčkoj, moguća blokada puteva

Oko 130 srpskih kamiona koji se nalaze u Grčkoj nemaju dozvolu da izađu iz te zemlje, a ukoliko se problem uskoro ne reši, drumski prevoznici sa juga Srbije mogli bi, kako su najavili, da blokiraju auto-put kod Niša, izjavio je danas predsednik Udruženja za međunarodni transport Neđo Mandić.



Prema njegovim rečima, grčke vlasti obrazložile su da su sprovele takvu meru, jer naša zemlja nije ispunila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obavezu da drumarina bude ista za grčke i srpske prevoznike.

"Danima molimo, pišemo Ministarstvu za infrastruktura, upozoravamo šta će se desiti, usmeno nam odgovaraju da rade na rešavanju tog problema. Imam pritisak kolega da se izvrši blokada auto puta kod Niša, a pritisak je poslednjih dana sve veći i veći. Danas sam zamolio kolege da se strpe i da ću pokušati da razgovaram sa ministrom", rekao je on Mandić je objasnio da su kamioni mogli da voze sa postojećim dozvolama do 31. januara u ponoć i da otad nijedan srpski kamion nema dozvolu, jer im prevoz u Grčkoj nije odobrila grčka strana.

Prema njegovim rečima, zbog toga svaka kontrola u toj zemlji može da utvrdi da se kamioni neovlašćeno nalaze na teritoriji tuđe zemlje i da zbog toga plate veliku kaznu.

"Mi smo u petak, kada je isticala dozvola za kretanje kamiona, poslali u Ministarstvu za infrastrukturu informaciju da je oko 130 kamiona bilo u Grčkoj i da neće izaći zbog tog problema", rekao je on navodeći da kamioni čekaju utovar južnog voća i druge robe u Grčkoj.

Na pitanje o čijem se propustu radi, Mandić je rekao da je za drumarine jedino nadležno Ministarstvo za infrastrukturu - Sektor za drumski i teretni saobraćaj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 130 srpskih kamiona "zarobljeno" u Grčkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2009

BEOGRAD - Oko 130 srpskih kamiona koji se nalaze u Grčkoj nemaju dozvolu da izađu iz te zemlje, a ukoliko se problem uskoro ne reši, drumski prevoznici sa juga Srbije mogli bi, kako su najavili, da blokiraju auto-put kod Niša, izjavio je danas predsednik Udruženja za međunarodni transport Neđo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Oko 130 kamiona „zarobljeno” u Grčkoj

Izvor: Politika, 01.Feb.2009

Oko 130 srpskih kamiona koji se nalaze u Grčkoj nemaju dozvolu da izađu iz te zemlje, a ukoliko se problem uskoro ne reši, drumski prevoznici sa juga Srbije mogli bi, kako su najavili, da blokiraju autoput kod Niša, izjavio je juče predsednik Udruženja za međunarodni transport Neđo Mandić...Prema...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.