MMF: Grčka mora dodatno da smanji javni sektor

Izvor: TvojPortal.com, 15.Dec.2011, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Grčka mora dodatno da smanji javni sektor

Vesti online/Međunarodni monetarni fond (MMF) i kreditori Grčke iz EU tražili su od Atine da otpusti još više zaposlenih u javnom sektoru i dodatno smanji radnicima plate.Visoki zvaničnik MMF Pol Tomsen upozorio je grčku vladu da neće izbeći visok budžetski deficit ukoliko ne uloži dodatni trud da smanji troškove, navodeći da je što se tiče poreza dostignut gornji limit.

"Nema više voća na niskim >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << granama. Jasno smo dostigli limit u onome što se može postići povišenjem poreza... Lekcija: Moramo da pređemo na stranu potrošnje", rekao je Tomsen na jednoj finansijskoj konferenciji u Atini.
On je tražio od grčke vlade da "bude agresivnija" u smanjenju glomaznog javnog sektora.
opsirnije o ovoj vesti ovde

krizaMMFjavni sektorEvropanovacGrčkaotkazi
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.