Grčki anarhisti na listi terorista

Izvor: S media, 13.Okt.2011, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki anarhisti na listi terorista

Grupa grčkih ekstremista "Zavera crvenih ćelija" stavljena je na listu terorističkih organizacija od strane SAD.

SAD su danas stavile grčku ekstremističku grupu "Zavera crvenih ćelija" na listu terorističkih organizacija, zbog nastojanja da svoju nasilnu anarhističku ideologiju širi kampanjom bombaških napada.

Novi štrajkovi u Atini

SAD: Električna stolica ili streljanje umesto injekcije

Novi talas štrajkova u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Grčkoj

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da je ta ekstremistička grupa odgovorna za napade u kojima su meta bili civili i vladini zvaničnici u Grčkoj i drugim zemljama.

Grčka vlada je, kako se ističe, "načinila je značajne korake u suprostavljanju pretnji koju predstavlja ta grupa i terorističke organizacije u Grčkoj".

Grčka ima "istoriju levičarskog nasilja", ali su neke grupacije postale aktivnije posle incidenta u Atini 2008. godine, u kome je policija ubila jednog tinejdžera.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.