Grčka pred velikim izazovom

Izvor: S media, 17.Okt.2011, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka pred velikim izazovom

Grčka je ušla u nedelju u kojoj će se suočiti sa velikim izazovom pošto sindikati organizuju jedan od najvećih štrajkova u poslednje dve godine.

"Mi ćemo pokušati da sprečimo mere štednje koje će razoriti Grčku i grčki narod", kaže Ilias Iliopolus, generalni sekretar konfederacije sindikata zaposlenih u javnom sektoru ADEDY, prenose mediji u Atini.

Grčkoj otpisuju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pola duga?

Da li će uspeti Merkel-Sarkozi plan?

Generalni štrajk je zakazan za 19. i 20. oktobar i poklapa se sa zasedanjem parlamenta, koji treba da odlučuje o novim merama štednje.

U štrajku će učestvovati i federacija sindikata u privatnom sektoru, tako da će, kako se najavljuje, zemlja biti paralisana, pošto dve sindikalne organizacije okupljaju 2,5 miliona radnika i službenika.

U Grčkoj su u toku štrajkovi carinika, đubretara, novinara, taksista, ali haos se očekuje u sredu kada počinje 48-časovni generalni štrajk.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje,   Štrajk

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.