Grčka otvorila granicu za građane Srbije, za sada ulaz samo preko Bugarske

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Apr.2021, 10:17

Grčka otvorila granicu za građane Srbije, za sada ulaz samo preko Bugarske

Granica sa Grčkom za naše državljane zvanično je otvorena jutros u 8 časova. Do kraja maja može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata, ali vas može sačekati još jedan brzi test na samoj granici.

Svaki putnik mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << popuni i formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja. Za sada naši građani neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Svi građani koji su prošle godine uzeli zamenske vaučere, imaće ove godine prednost u realizaciji aranžmana.

Kako javlja dopisnik RTS-a sa graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj gužvi nema i saobraćaj je slabog inteziteta. Nezvanično, od jutros je preko tog prelaza prošlo samo tri automobila koja su se uputila prema Grčkoj.

U Bugarsku može da se uđe samo sa pi-si-ar testom ali ukoliko se ide samo u tranzitu, test nije potreban. Put do Grčke preko Bugarske je dug 230 kilimetara, i mahom je auto-put.

Zvanično, letnja sezona u Grčkoj počinje sredinom maja i od tada će u tu zemlju moći da se uđe preko Severne Makedonije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 14. maja Grčka popušta mere: "Turisti sigurno neće morati da sede u smeštaju"

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Granica sa Grčkom zvanično je otvorena. Do kraja maja može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata.

Nastavak na B92...

U Grčku preko Bugarske - samo za vakcinisane ili uz negativan PCR test

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2021

Grčka je otvorila svoje granice za građane Srbije, a u tu zemlju za sada će moći da se uđe isključivo preko graničnih prelaza iz Bugarske. Turistička sezona nije još krenula u popularnoj turističkoj destinaciji, pa gužvi na Graničnom prelazu Gradina i putnika ka Grčkoj gotovo da nema...Granica...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.