U Grčku preko Bugarske - samo za vakcinisane ili uz negativan PCR test

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2021, 12:20

U Grčku preko Bugarske - samo za vakcinisane ili uz negativan PCR test

Grčka je otvorila svoje granice za građane Srbije, a u tu zemlju za sada će moći da se uđe isključivo preko graničnih prelaza iz Bugarske. Turistička sezona nije još krenula u popularnoj turističkoj destinaciji, pa gužvi na Graničnom prelazu Gradina i putnika ka Grčkoj gotovo da nema.

Granica sa Grčkom za naše državljane zvanično je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << otvorena u 8 sati. Do sredine maja i početka letnje sezone u Grčkoj se može ući samo preko Bugarske - za ulazak u zemlju Helena je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dok za tranzitne putnike kroz Bugarsku test i potvrda o vakcinaciji nije potrebna.

Gužvi na granici, od otvaranja - nema.

Saobraćaj na prelazu ka Bugarskoj je slabog intenziteta i nema zadržavanja - saopštavaju iz AMSS-a.

Kako je ranije objašnjeno, obavezan karantin za građane Evropske unije, kao i Srbije, neće biti obavezan, ali svaki turista mora da popuni i formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja.

Prema važećim pravilima, turisti iz Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti u obavezi da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Letnja sezona u Grčkoj zvanično počinje sredinom maja i od tada će, kako je najavljeno, u tu zemlju moći da se uđe i preko Severne Makedonije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

NAVALA SE TEK OČEKUJE Grčka otvorila granice preko Bugarske, a ovo je snimak sa graničog prelaza (VIDEO)

Izvor: Blic, 19.Apr.2021

Grčka je danas otvorila granice za srpske državljane, ali sudeći po snimcima sa graničnih prelaza nije bilo dugačkih kolona vozila što, pre svega, ukazuje da je još rano da naši turisti masovno krenu na letovanje u ovu mediteransku zemlju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.