Generalni štrajk paralisao Grčku

Izvor: S media, 11.Mar.2010, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni štrajk paralisao Grčku

Grčka je danas ponovo, drugi put u poslednjih mesec dana, paralisana 24-časovnih generalnim štrajkom, organizovanim u znak protesta zbog vladinih mera za prevazilaženje ogromnog budžetskog deficita.

Kako Vlada pooštrava mere štednje, tako se protestima pridružuje sve veći broj radnika, javio je britanski radio Bi-Bi-Si.

Danas su rad obustavili policajci, vatrogasci i carinici. Javni saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Atini i Solunu ne radi, zatvorene su škole i javne ustanove, a bolnice primaju samo hitne slučajeve.

Vazduhoplovne veze sa svetom su prekinute pošto je od ponoći, zbog štrajka kontrolora leta, na 24 sata zatvoren i grčki vazdušni prostor.

Pošto se štrajku, koji su organizovala dva najveća sindikata, pridružio i sindikat pomoraca, trajekti će ostati u lukama.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.