EP JUNIORKI: Nova pobeda Srbije, sledi Švedska

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Avg.2013, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP JUNIORKI: Nova pobeda Srbije, sledi Švedska

Srbija – Portugal 54:45 (12:13, 16:4, 5:18, 21:10)


Gradska dvorana. Gledalaca: 500. Sudije: Klivaz, Putenko i Erdemli.

SRBIJA: Čorda 3, Stevanović, Rodić, Piper 5, Luković 7, Spasojević, Mandić 14, Crvendakić 22, Maletić, Vojinović, Stanković 3, Ćirić.
PORTUGAL: Pineiro, E. Fereira 3, Leal Kortinas, Fereira Lopes, Kosta 3, L. Fereira 11, Kosturkova 6, Soeiro 6, Veiga, Filipe 5, Gimaraeš 11, Dias.



(FOTO: FIBA Evropa)
Ženska juniorska reprezentacija Srbije osigurala je plasman u drugu fazu prvenstva Evrope u Hrvatskoj pošto je u Vukovaru, u drugom kolu C grupe, savladala selekciju Portugalije sa 54:45 (12:13, 16:4, 5:18, 21:10).
Izabranice selektora Zorana Kovačića posle današnjeg uspeha i startne pobede protiv Grčke (65:52) vodeće su na tabeli, a u subotu (16 sati) će se protiv Švedske boriti da prenesu maksimalna četiri boda, čime bi znatno olakšale put prema četvrtfinalu.
Srpske juniorke su dosta oscilirale na meču protiv Portugalki. Olako su ispustile prednost od 13 poena posle prvog poluvrmena, bile u zaostatku na startu poslednje četvrtine, ali su odličnom igrom u samoj završnici ipak uspele da slome otpor rivala i zabeleže drugu pobedu zaredom.
Najzaslužnije za novi uspeh bile su Crvendakić sa 22 i Mandić za 14 poena, dok su kod Portugalki Gimaraeš i Fereira ubacila 11.
Silno smo se namučili da dođemo do pobede. Zaista ne znam razlog zbog čega se, sasvim nepotrebno, strah uvukao u naše redove i zbog čega smo olako ispustili prednost od 11 poena prednosti iz prvog poluvremena. Dosta smo grešili, imali loše procente šuta, a problem nam je predstavljala i činjenica što je Dragana Stanković već u prvoj četvrtini zaradila tri lične greške – rekao je selektor Kovačić za sajt nacionalnog saveza.
On je dodao da je Srbija ipak zasluženo stigla do trijumfa, pre svega zahvaljujući razlici u kvalitetu i mnogo većem iskustvu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.